Akvashow.info Влезте в нашия форум
Азбучен каталог     A,   B,   C,   D,   E,   F,   G,   H,   I,   J,   K,   L,   M,   N,   O,   P,   Q,   R,   S,   T,   U,   V,   W,   X ,  Y,   Z    + Добави профил

Апистограма червен огън Аpistogramma agassizii red fire

Аpistogramma agassizii red fire jenska

женска

Аpistogramma agassizii red fire mujka

мъжка


Описание:
Красива, спокойна цихлида, която е силно чувствителена към химикали. В гъсто засадени аквариуми с корени и камъни се крият наблизо до свободните зони за плуване. Придържат се близо до дъното. Тялото е издължено и с жълто-червено оцветяване. Плавниците на мъжкия са жълти със синьо обкантване, а опашката е заострена и копиевидна, като има червено оцветяване и две жълти или сини линии отгоре и долу. Типична е тъмна линия по гърба. Женските са по-малки около 5 см, по-закръглени и с по-бледо оцветяване. Добре е да има в аквариума глинени пещери, ако искате да се развъдят. Съжителствят с миролюбиви дребни видове,като Тетри и Разбори, които плуват в горните слоеве на аквариума.

Мъжките достигат до 9 см, женските до 5 см.

Особености:
Отразяват им се добре честите, но малки 10-15% смени на водата, като по този начин може да се предизвика хвърляне на хайвер. Не толерират редките смени. Добри родители са. Могат да се развъждат, както по двойки, така и в харем един мъжки и 2-3 женски, като тогава не е изключена кражба на малки. Една женска може да открадне малките на друга и да ги отгледа. Сравнително мирни освен, когато имат малки, тогава родителите ще ги защитават от всичко.

Условия на отглеждане:
Аpistogramma agassizii red fire
Разпространение: Южна Америка, Парагвай, Парана, Амазонка, Перу
Хабитат: бавно течащи и плитки потоци, където дъното е покрито с паднали листа и клони
Температура: 22- 28 ° С
Вода: рН: 8.0, GH: до 10 ° DGH
Размер на аквариума минимум 60-30 см


Аквариуми "Лице на сайта"