Akvashow.info Влезте в нашия форум
Азбучен каталог     A,   B,   C,   D,   E,   F,   G,   H,   I,   J,   K,   L,   M,   N,   O,   P,   Q,   R,   S,   T,   U,   V,   W,   X ,  Y,   Z    + Добави профил

Анциструс албинос Ancistrus Albino

Ancistrus Albino
снимка 1
Ancistrus Albino_1
снимка 2
Ancistrus Albino_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Описание:

Идва от реките и притоците на Южна Америка. Площта на устата и носа са покрити с къси мустачки и подобни израстъци, които се използват за откриване на храна.
The Albino Gold Bushy Nose Pleco, известен още като Жълтия Анциструс идва от басейна на Амазонка в Южна Америка. The Albino Long Fin Pleco идва от реките и притоците на Парагвай. Те са с бледо оцветяване с много дълги перки. Подобно на други бели риби, тези сомове имат червени очи.

Обичат засадени аквариуми с обилна, бързорастящи растения, висока аерация и движение на водата, скали и корени за да емитират естественото местообитание.

Сравнително лесно се размножават най-вече през зимните месеци. Може да се размножи в края на есента, като извършите промяна от 75% вода. Яйцата обикновено се отлагат върху парче дънер, където мъжкият ще остане, за да ги пази. Хайвера ще остане за около 10 дни, след което време те трябва да бъдат отстранени и поставени в отделен аквариум. Нахранете пюре се запържва и белени грах.

Хранейки се на дъното на аквариума, той получава по-голямата си храна от остатъчна храна и водорасли.

Характеристики:

Произход: Южна Америка
Обича просторни аквариуми над 30 литра
Вода: киселинност рН 6.5-7.4, твърдост на водата KH 6-10
Температура: 23-27 °C
Декорация: гъсто засадени растения, камъни, скали и т.н.
Хранене: растителна храна, водораслояд, храна на люспи и храна на хапчета
Бременност: няколко седмици
Скорост на растеж: бавно
Зрялост: над 6 месеца
Живот: до 5-6 години


Аквариуми "Лице на сайта"