Akvashow.info Влезте в нашия форум
Азбучен каталог     A,   B,   C,   D,   E,   F,   G,   H,   I,   J,   K,   L,   M,   N,   O,   P,   Q,   R,   S,   T,   U,   V,   W,   X ,  Y,   Z    + Добави профил

Астронатус Astronotus ocellatus

Астронотус

Astronotus ocellatus
Описание:
Широко разпространени в района на Амазонка,Колумбия,Венецуела, Боливия, Еквадор, Перу, Бразилия, Френска Гвиана, Парагвай, Уругвай и Аржентина,като разпространението и стига до Сингапур и САЩ.Обитава плитчините на бавнодвижещите реки.
Съд с размери 120/60см. е достатъчен за един възрастен екземпляр.За отглеждането на двойка е необходим още по-голям аквариум.Рибите са способни да погълнат всяка по-малка рибка,за това е препоръчително да се отглеждат с други по-големи и спокойни риби.Чистотата на водата и добрата филтрация са от особено значение.Не е препоръчително поставянето на растения в аквариума,тъй като рибите постоянно ровят в дъното.
Ядат почти всичко – храни на люспи и на гранули, червеи, щурци, скариди, златни рибки и почти всичко, за което можете да се сетите.
Много трудно се определя пола на рибите в аквариумни условия.В естествената си среда,мъжките са малко по-пъстри и оцветени.
Размножаването на рибите е лесно,стига да се оформи двойка.Затова в голям аквариум се поставят 6-7 риби и те сами образуват двойка.След като двойката бъде сформирана,останалите риби се изваждат от аквариума.Рибите снасят между 200 и 2000 яйца на равна повърхност или няколко плоски камъка.Самите яйца са бели и непрозрачни след полагане,но 24 часа по-късно сменят цвета си.

Характеристики:
Местообитание: Северна, Централна и Южна Америка
Температура: 21 – 28 ° C
PH-6.0 – 7.5


Аквариуми "Лице на сайта"