Akvashow.info Влезте в нашия форум
Азбучен каталог     A,   B,   C,   D,   E,   F,   G,   H,   I,   J,   K,   L,   M,   N,   O,   P,   Q,   R,   S,   T,   U,   V,   W,   X ,  Y,   Z    + Добави профил

Син делфин Blue Dolphin Cichlid

Blue Dolphin Cichlid
Описание:

Moorii Cyrtocara (Син делфин Blue Dolphin Cichlid) е екзотичен цихлид, който идва от езерото Малави в Африка. Той расте доста голям достигайки почти 25 см дължина. Общото му оцветяване е красиво синьо с различни количества черни петна. Тялото е компактно и удължена с доста издължена муцуна, а с възрастта развива голяма цицина на главата му.

Без значение на пола тази цихлида развива силно изразена гърбица на главата си. Тези отличителни черти го правят да изглежда много на делфин, макар и много по-малък. Тя е станала известна като Blue Dolphin Cichlid, Малави Blue Dolphin, Нар moorii и Humphead Mouthbrooder.

Това е един по-мирен цихлид като цяло, но мъжете могат да бъдат агресивни към други мъжки от собствения си вид. При размножаване най-добре е да се запази един мъжки с най-малко три женски. Те са териториални, когато са в размножаване, но за разлика от други цихлиди те не поддържат територия извън разплод.

Не пренаселвайте аквариума, защото е с неуравновесен характер и може да се нарани, ако околната среда е твърде пренаселена. Нужен е аквариум с пясъчно дъно, няколко скали с пещери за скривалища, както и много открито пространство плуване.

Характеристики:

Семейство: Цихлиди
Ареал: Централна Америка
Аквариум: над 300 литра
Размер: над 10 см
Храна: замразени и сухи храни
Вода: температура 22.8 – 27.8° C; pH pH 7.2 – 8.8 , твърдост на водата 10 – 18 dGH
Ниво на плуване: средно към дъно
Размножаване: чрез полагане на хайвер


Аквариуми "Лице на сайта"