Akvashow.info Влезте в нашия форум
Азбучен каталог     A,   B,   C,   D,   E,   F,   G,   H,   I,   J,   K,   L,   M,   N,   O,   P,   Q,   R,   S,   T,   U,   V,   W,   X ,  Y,   Z    + Добави профил

Bucephalandra sp. Giant Sword

Bucephalandra sp. Giant Sword
Описание:
Всички Bucephalandra са ендемични растения и растат само в Исландия на Борнео. Те се отглеждат в реките в бързи води. Bucephalandra изглеждат много подобни на Анибиас на външен вид. Коренището се закрепва върху скали и корени.
Bucephalandra наскоро се отглежда в аквариумни условия. Те първо се появяват в японската аквариумна тенденция и бързо се разпространява из цяла Азия.

Листата на Bucephalandra са много пъстри. В зависимост от вида и състоянието са в цветовете на дъгата. Повечето видове имат червеникав до розови стебла с блестящи зелени листа. Листата са в светли нюанси на синьо, светло зелено, мед и червеникаво.
Bucephalandra не са трудни растения, а като им предоставят добри условия, като силно осветление, много CO2 и добър тор растат прекрасно.
Размножаването на Bucephalandra е много подобно на Анубиас, като новия растеж се формира в основните на коренището. Новосъздадените млади израстъци се връзват само към камъни и дърво.

Условия на отглеждане:

Произход: Борнео
Вода: температура 18-25 °C, киселинност на водата: pH 6.5 – 7.5, твърдост на водата: 6dKH
Осветление: от много слабо до много силно
Декорация: закрепва се към корени и скали
Скорост на растеж: при подаване на CO2 растежа му се увеличава
Размножава се: чрез издънки
Височина: до 25 cм


Аквариуми "Лице на сайта"