Akvashow.info Влезте в нашия форум
Азбучен каталог     A,   B,   C,   D,   E,   F,   G,   H,   I,   J,   K,   L,   M,   N,   O,   P,   Q,   R,   S,   T,   U,   V,   W,   X ,  Y,   Z    + Добави профил

Червена Пираня Serrasalmus natteri

Serrasalmus natteri
Описание:
Вноса и разпространението на тази вид риба е забранен и най-често се извършва контрабандно. Главна забрана има в САЩ, както и за територията на България. Забранено е отглеждането им и пускането на свобода в природни резервати и свободни водоеми.
Поладането й в природата, може да доведе до унищожаването на цели популации от водната фауна.
Половото зрели пирани от този вид се характеризират с червено оцветяване по корема (главно под главата). В аквариум не са агресивни, но при заплаха, могат да посегнат с острите си зъби и да има пагубни резултати. Изцяло топлолюбиви риби. В аквариум се отглеждат при температура около 28-30 градуса. Пираните трябва да бъдат отглеждани в аквариуми с мощна филтрация, тъй като те отделят на често изпражнения. До сега не са забелязани резултати за развъждане в аквариумни условия. С друго, което са характерни пираните е със своите пасажи в естествена среда. В аквариума те са самостоятелни риби, които често се събират близо една до друга. Трябва да се отглеждат в голям по обем аквариум над 500 литра, без никаква растителност, с изключение на плаващи растения.
Човешката намеса в аквариум с пирани, трябва да бъде с примерен риск. До сега не са споменавани явни случаи за агресия над човека. Примерите, които са познати от акваристите, е че в повечето случаи става въпрос за страхливост от тяхна страна и паника, коята се изразява с криене по ъглите, бързи и резки движения във водата. За всеки случаи, изпозлвайте ръкавици с мрежеста метална оплетка.

Характеристики:
Произход: Южна Америка, Гвиана
Размер: до 28 см
Храна: месоядна риба, парчета от риби, цели риби, червеи и всякакво месо, черен дроб, пернати птици
Вода: Температура на отглеждане 23-27 градуса, Ph 5.5-7.5, dH до 200
Живее във всички нива на водата
Размножаване чрез полагане на хайвер


Аквариуми "Лице на сайта"