Akvashow.info Влезте в нашия форум
Азбучен каталог     A,   B,   C,   D,   E,   F,   G,   H,   I,   J,   K,   L,   M,   N,   O,   P,   Q,   R,   S,   T,   U,   V,   W,   X ,  Y,   Z    + Добави профил

Цихлазома октофасциатум Nandopsis octofasciatum

Цихлазома октофасциатум
Описание:

Nandopsis octofasciatum известен също, като Джак Демпси е колоритен и изключително издръжлив цихлид обитаващ бавно движещи се блата и езера в Централна Америка. Джак Демпси са един от най-популярните видове и са известни със своите териториални инстинкти, както и интензивно оцветяване. Те имат сив цвят с вертикални, тъмна ивица по тялото, също имат ярки, преливащи се цветове, електриково синьо-зелени и златни нюанси навсякъде, с добавянето на някои червени ивици на мъжките по гръбната перка. Джак Демпси също могат да имат (в различна интензивност) черен splotching на техните странични линии. Мъжките са по-големи и по-ярко оцветени от женските.

Джак Демпси изискват аквариум от поне 55 литра и трябва да бъдат снабдени с множество места, където те могат да намерят укрития (корени, скални структури (особено пещери), и гъста растителност). Харесват чисти води, кисела до неутрална вода, както и живи растения. Известно за тях, че копаят в грунта. Джак Демпси са териториални и агресивни, което може да доведе до нападени на по-слабите риби, както са склонни и да ядат по-малките риби.

Те са всеядни видове риби, като по този начин трябва да се хранят с разнообразни храни, като например прясна, замразена или изсушена, скариди, пъстърва, щурци, червеи, blackworms, земни червеи, храна на люспи.

За идеална среда за размножаване, температурата на водата трябва да се вдига и поддържа на 28-30 градуса и рН да се стабилизираната в по-кисела част. Женският Джак Демпси полага около 650 яйца във внимателно почистени корени, камъни, шисти, листа, и т.н.). Яйцата се излюпват след 2-3 дни. Новоизлюпените трябва да бъдат хранени със скариди или смачкана храна на люспи.

Характеристики:

Семейство: Цихлиди
Ареал: Централна Америка
Размер: над 10 см
Храна: Всеядни, охотно приемат сухи, таблетни, и замразени храни, полезни са добавките на жива храна, като например дафнии и хирономуси
Вода: температура 22-26 Градуса; pH pH 6.5-7.5, твърдост на водата KH 2-10
Ниво на плуване: средно към дъно
Размножаване: чрез полагане на хайвер


Аквариуми "Лице на сайта"