Akvashow.info Влезте в нашия форум
Азбучен каталог     A,   B,   C,   D,   E,   F,   G,   H,   I,   J,   K,   L,   M,   N,   O,   P,   Q,   R,   S,   T,   U,   V,   W,   X ,  Y,   Z    + Добави профил

Gasteropelecus sternicla

gasteropelecus_sternicla
Описание:
Този вид риба обитава повърхностния слой на водата. Желателно е поставянето на плаващи растения на повърхността на аквариума, които ще ви помогнат в отглеждането на този вид риби. Уверете се, че капака на аквариума е плътно прилепнал, тъй като рибите могат да „прелетят“ няколко метра. Това поведение служи за улов на дребните насекоми, с които тази риба се храни а също ги предпазва и от хищници.
В природата се хранят с дребни насекоми и червей.В аквариум ядат както суха,така и жива и замразена храна. Спокойни и миролюбиви риби. Могат да бъдат отглеждани с други видове харициди,цихлиди-джуджета и сомове от семейство Лорикариди и сем.Коридорас.Желателно е да се отглеждат по 5-6 бройки в аквариума. Женските са по-пълни от мъжките,когато имат яйца. Няма данни за размножаване на този вид в аквариумни условия.

Характеристики:
Произход: Южна Америка-Гвиана,Френска Гвиана,Венецуела,Перу. Бавно движещи горски потоци, притоци и блата. Рибите са най-често се срещат в райони с изобилие от растителност.
Вода: киселинност рН 5.0-7.5 , твърдост на водата 2-12 dH
Температура: 23-27 ° C.


Аквариуми "Лице на сайта"