Akvashow.info Влезте в нашия форум
Азбучен каталог     A,   B,   C,   D,   E,   F,   G,   H,   I,   J,   K,   L,   M,   N,   O,   P,   Q,   R,   S,   T,   U,   V,   W,   X ,  Y,   Z    + Добави профил

Гупи Poecilidae

гупа
Описание:
Дивите гупи се продават рядко и се гледат много трудно. Култивираните рибки са много продавани от специалистите – развъдчици. Тъй като гупите съзряват за 3-4 месеца и раждат до 40 малки на всеки 3-4 седмици, за една година могат да се произведат няколко поколения от едно потекло и да се създаде нова порода с по – ярки цветове, по – големи тела или по – пищни перки. Създадени са много цветови разновидности, както и породи с най – различни перки(ветрилоопашати, знамеопашки, пикоопашки, делтоопашати и кръглоопашатки); от безбройните комбинации между тях са произлезли разновидности като червената ветрилоопашатка. Мъжките са по – обагрени и имат по – пищни перки. Гледайте гупите в добре озеленен аквариум; внимавайте водата да не е твърде мека. Ядат фактически всичко, но не могат да поемат големи количества; хранете ги по малко, но често. Давайте им маруля и грах, за да не гризят растенията.

Забележки: Култивираните разновидности са добри за общ аквариум, ако в него няма видове, които ще хапят дългите им перки. Ако искате да поддържате определена цветова разновидност, гледайте ги в едновидов аквариум. Осигурете растения за укритие на малките или преместете женската в капан за развъждане(родилка) или в друг аквариум, където да роди.

Характеристики:
Име: Гупа
Семейство: Poecilidae
Произход: Централна Америка до Бразилия
Размер: 3-5см
Храна: всеядни, дребни живи, замразени, сухи и зелени храни
Вода: pH 7,0 – 8,5; dH до 30
Температура: 22-28C
Ниво на плуване: Средно
Размножаване: Живораждащи


Аквариуми "Лице на сайта"