Akvashow.info Влезте в нашия форум
Азбучен каталог     A,   B,   C,   D,   E,   F,   G,   H,   I,   J,   K,   L,   M,   N,   O,   P,   Q,   R,   S,   T,   U,   V,   W,   X ,  Y,   Z    + Добави профил

Hasemania Nana

hasemania_nana
Описание:
Минимум 70 литра аквариум. Рибите са лесни за отглеждане. Могат да се отглеждат в силно залесен аквариум,така и в биотопен аквариум. Показват най-добре цветовете си,когато се отглеждат на леко приглушено аквариумно осветление. Могат да се отглеждат с други неагресивни риби от сем. Харициди, сем.Данио, сем.Разбора и др. Те са стадни рибки и е желателно да се отглежда по-голяма бройка в аквариум.
Приемат с охота всякаква храна. Най-добре е да се хранят с жива храна,като замразени червейчета, Дафния и скариди. Мъжките са по-силно оцветени и по-слаби от женските.
Размножаването е лесно. Могат да се размножават както по двойки, така и в малка група с равен брой рибки от всеки пол. Мъжка и женска рибка се различават малко трудно когато са млади, но при достигане на полова зрялост се отличават по-пълните коремчета на женските от слабите и леко издължени мъжки. Подгответе аквариум около 40 литра, със слабо осветление и дребнолистни растения като мъхове. На дъното сложете мрежа, за да не бъде изяден хайвера от родителите. Поддържайте температура с 2-3 градуса по-висока от тази в главния аквариум, например 27-30 С°, и неутрално рН. Изберете най-пълните с хайвер женски и най-добре оцветените мъжки и ги сложете в размножителния аквариум. Обикновено хвърлят хайвер на следващата сутрин, а след това отделете възрастните, за да не си изядат хайвера. Яйцата са чувствителни към светлина, така че аквариумът трябва да е възможно най-слабо осветен. Малките се излюпват след 24-36 часа и започват да плуват свободно 3-4 дни по-късно. Захранват се с инфузории, докато не станат достатъчно големи за микрочервеи и артемия.

Характеристики:
Обича просторни аквариуми.
Вода: киселинност рН 6.0-8.0
Температура: 23-28 ° C.
Осветление: всякаква
Декорация: камъни, скали и ситен пясък
Хранене: растителна храна, сушена храна
Скорост на растеж: бавно


Аквариуми "Лице на сайта"