Akvashow.info Влезте в нашия форум
Азбучен каталог     A,   B,   C,   D,   E,   F,   G,   H,   I,   J,   K,   L,   M,   N,   O,   P,   Q,   R,   S,   T,   U,   V,   W,   X ,  Y,   Z    + Добави профил

Червен северум Heros severum

Heros severus
Описание:

Хранене: Червен северум Heros severum е всеяден и приема люспи, замразени храни, както и зеленчуци – замразен грах и зелена салата с маруля е по-добър избор. Имайте предвид, че Severums ядат живи растения, добре е да поставите пластмасови растения за по-добра алтернатива.

Полово различие: Мъжките от видовете са склонни да бъдат по-големи и по-широки над гърдите. Женските са склонни да бъдат по-бледи и липсват някои от лицето маркировки, които имат мъжките. Мъжките екземпляри от този вид имат и по-заострени гръбни и анални перки в сравнение с женските.

За разплод: Severums изискват за разплод субстрат на равна повърхност. И двамата родители ще защитават техните яйца. Мъжкият изкопава дупка или почиства равна повърхност примерно скала, върху която да снесе яйцата За да увеличите успеха в развъждането ви трябва ниско рН до около 6.2. След като яйцата са определени и са били оплодени, те трябва да се излюпят за около 3 до 5 дни, в зависимост от нивото на рН и температура. Оплодените яйцеклетки са светло кафяви, както и всички яйца неоплодени ще станат бели до 1-2 дни.

Оставете родителите да се грижат за новоизлюпените. Осигурете им спокойствие, защото при паника, те са способни да изядат малките.

Допълнителна информация: Severums са красиви риби и варират в окраската си в червено, жълто или зелено и могат да живеят до 10 години или повече.

Характеристики:
Произход: Гвинея, Амазонка
Поведение: агресивни
Размер: до 30 см
Вода: рН 6.0 до 7.5
Температура: 24 ° С – 29 ° С
Твърдост на водата: dH 4.0 – 15.0
Живот: 8-10 години, може би и малко по-дълъг


Аквариуми "Лице на сайта"