Akvashow.info Влезте в нашия форум
Азбучен каталог     A,   B,   C,   D,   E,   F,   G,   H,   I,   J,   K,   L,   M,   N,   O,   P,   Q,   R,   S,   T,   U,   V,   W,   X ,  Y,   Z    + Добави профил

Heteranthera zosterifolia

Heteranthera zosterifolia

Описание:

Heteranthera zosterifolia, често се нарича stargrass и произхожда от Бразилия, където расте в застояла вода и в блатисти райони. Това растение е с крехка и мека структура.

H. zosterifolia е относително лесно за отглеждане растение. Въпреки че може да се отглежда в по-слава светлина и без CO2 не показва пълния си потенциал, но при силна светлина и CO2 под налягане размерите на листата стават по-големи и продължителност на междувъзлието се скъсява. Реагира на внезапна липса на нитрати чрез завъртане на листат и стават прозрачни и изчезват. Ниските нива на Фосфати водят до много тъмно зелено. Недостатъци на Желязо и микроелементи водят до бели гънки или черен кант по листата.

H. zosterifolia реагира добре на подрязване. Така израстват в изобилие нови странични издънки, което води до много гъста и пухкава растителност. Ако се остави да расте по повърхността, растението често прави красиви сини цветя.

Условия на отглеждане:

Произход: Бразилия
Вода: температура 19-28°С, киселинност на водата: рН 5.0 – 7.0, твърдост: dH 4-18
Осветление: слаба до силна
Декорация: засажда се на заден план и среден пна, групово
Скорост на растеж: средно до бързо
Размножава се – чрез странични издънки от листата и стеблото
Височика: от 5 до 12 см


Аквариуми "Лице на сайта"