Akvashow.info Влезте в нашия форум
Азбучен каталог     A,   B,   C,   D,   E,   F,   G,   H,   I,   J,   K,   L,   M,   N,   O,   P,   Q,   R,   S,   T,   U,   V,   W,   X ,  Y,   Z    + Добави профил

Храна за новородени

Тези рибки трябва да храним по-често 4-5 пъти на ден. За храна използваме жълтък от твърдо сварено яйце. Парченце жълтък колкото грахово зърно стриваме с 2-3 супени лъжици вода и от този разтвор е капкомер накапваме 2-3 капки в аквариума с рибки. Изсушени дафнии водни бълхи. Стриваме между върховете на пръстите си една щипка от тях и в аквариума изтръскваме само ония прашинки, които са полепнали по пръстите ни при стриването. Чернодробна храна, даваме я стрита на прах по същия начин както изсушените дафнии. Артемия солнично раче. Две чаени лъжички яйца от артемия поставяме в 5л. вода, в която сме разтворили по 50 грама готварска сол всеки литър вода. Разтворът се продухва леко с аератор и при стайна температура за 2 дни рачетата се излюпват. Поемат се с много ситно кепче сакче и се поставят в аквариумите с новоизлюпените или с новородените рибки.

Начини за приготвяне на храна за новородени.
Най-лесния начич за захранване на новородени рибки е с варен жълтък.
Сварете яйце докато стане твърдо при обелване. Извадете жълтъка и го оставете за няколко часа на топло, за да изсъхне.
Стрийте жълтъка на прах и така хранете новородените. Не прекалявайте с дозите, за да не мътите водата.

Втората рецепта е с яйца от солнично раче (aртемия).

55622

Артемия

Купете от магазина яйчецата. От опаковката отделете една чаена супа от тях. Вземете една бутилка от безалкохолна напитка, по възможност пластмасова за по-голямо удобство. Напълнете я с вода до 2/3 от размера й и сипете в нея няколко супени лъжици сол. Разбъркайте добре водата, за да се разтвори готварската сол. В бутилката изсипете яйцата. Сложете в нея камък с разпръсквател на кислород с маркуч от помпата и я увеличете до край да вкарва въздух в бутилката. Хубаво е и да сложите нагревател, за да се покачи температурата над 30 градуса. Ако всичко е добре до 72 часа ще ви се излюпи артемията.
Как да я направите годна за храна на новородени? Вземете кепче със ситна мрежа и излейте съдржанието от бутилката в нея, така че да се отдели артемията от незлюпените яйца, като люспите да останат на дъното на бутилката, а артемията в кепчето. Вече отделени ги сложете в малък аквариум, в който поддържате температура около 26-28 градуса и добра аерация. Така всеки път, когато искате да храните с артемия, просто бръкнете с кепчето и си уловете, колкото ви е нужно.
Другия известен начин е със засмукване направо от бутилката с маркуч и изсипване в аквариума с новородени, но така ще пускате и солена вода.


Аквариуми "Лице на сайта"