Akvashow.info Влезте в нашия форум
Азбучен каталог     A,   B,   C,   D,   E,   F,   G,   H,   I,   J,   K,   L,   M,   N,   O,   P,   Q,   R,   S,   T,   U,   V,   W,   X ,  Y,   Z    + Добави профил

Hygrophila corymbosa Лимонче

Hygrophila corymbosa

Надводна форма

Hygrophila corymbosa-nadvodna forma2
Hygrophila corymbosa-nadvodna forma

Цвят на Лимонче

Hygrophila-corymbosa-cvete

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hygrophila-corymbosa-cvete3

/снимки: анонимен/

Описание:

Hygrophila corymbosa „Siamensis“ е много издръжливо растение, което е едновременно лесно и достъпно и лесно расте. Този вид се отглежда често от разсадници и могат да бъдат закупени от многобройните аквариумни магазини, онлайн търговци, и чрез търговия с колеги любители. Той е един от няколкото вида сортове corymbosa намерена в цяла Югоизточна Азия.

С изключение на много малки аквариуми и тези, с почти никакво осветление, няма ситуация, в която H. corymbosa „Siamensis“ да не може да расте. Осветление и хранителни изисквания са умерени, както и тези, свързани с хранителни вещества. В допълнение по-голямо разнообразие от твърда вода и температури се понасят добре. При симптоми на недостиг на желязо зелените жилки ще станат жълтеникаво кафяви, ако отглежда растението в по интензивна светлина, но с недостатъчни нива на желязо. За да получите най-доброто от H. corymbosa „Siamensis“, трябва допълнително да се подава желязо и светлина. В противен случай, ще придобие растението бронзов оттенък.

H. corymbosa „Siamensis“ е отлично растение за начинаещите, тъй като то е в състояние да издържа на широк спектър от състояния.

H. corymbosa „Siamensis“ е изключително лесно растение за развъждане, страничните израстъци бързо се подрязват и след изрязване се присаждат наново в грунта.

Условия на отглеждане:

Място: Азия, Тайланд
Вода: температура 22-28°С, киселинност на водата: рН 6,5-7,5, твърдост: dH 5-12
Осветление: над 0,5 W/L
Декорация: засажда се на заден план и в ъглите на аквариуми, групово или единично
Скорост на растеж: при подаване CO2 в граници 6-14 mg/L растен средно бързо, при високо подаване на CO2 15-25 mg/L расте изключително бързо
Размножава се вегетативно – отрязват се странични клонки и се забучват в грунта
Височика: достига голяма височина, но средно до 1 метър и може да стане храст


Аквариуми "Лице на сайта"