Akvashow.info Влезте в нашия форум
Азбучен каталог     A,   B,   C,   D,   E,   F,   G,   H,   I,   J,   K,   L,   M,   N,   O,   P,   Q,   R,   S,   T,   U,   V,   W,   X ,  Y,   Z    + Добави профил

Melanochromis Maingano

Melanochromis Maingano

Описание:
Melanochromis Maingano произхожда от езерото Малави, Африка, но се среща в много ограничена площ. Това се случва само при Ликома в средата на езерото в източната част в близост Мозамбик. Принадлежи към групата на цихлидите наричани Mbunas. Има 13 родове, пълни с много активни и агресивни М’буна цихлиди. Името М’буна идва от хората Тонга на Малави и означава „Rockfish“ или „рок-жилище“. Среща се и с други общи имена Melanochromis Maingano, Maingano Cichlid и Mangano Fish или Mangano Cichlid.

Тази цихлида не е толкова агресивна, като повечето видове Melanochromis, но е типичен М’буна по размер и форма. Има удължено тяло и закръглена муцуна заедно с непрекъсната гръбна перка. Достига на размер около 7,5 см дължина в дивата природа, но расте малко по-голяма в аквариума, като достига до 10 см.

Мъжките и женските са много приятни. Тяхната естествена окраска с електрически сини хоризонтални ивици на тъмно черно до синьо тяло прави тези мъжки красиви риби за всеки любител. Женските са много сходни, но с по-светло синьо коремче.

Те лесно могат да бъдат объркани с техния близък роднина johannii Electric Blue Johanni Melanochromis. Някои хора погрешно наричат ​​тази риба на Electric Blue, но не бъркат двете. Въпреки, че тези членове на един и същ род и много подобен на външен вид, на M. johannii. са отделни и самостоятелни видове.

Характеристики:
Научно наименование: Melanochromis cyaneorhabdos
Синоними: Melanochromis Maingano
Хабитат: Скалисти дъна
Полови различия: мъжките са по-ярко оцветени
Размножаване: Размножаването е както при всички видове африкански цихлиди
Темперамент: Слабо Агресивен
Максимален размер: 10 см.
Температура: 22.8 до 27.8° C
Вода: рН: 7.7-8.6; твърдост на водата 6 – 10 dGH
Трудност на отглеждане: изисква песъчливо дъно и аквариум без растения


Аквариуми "Лице на сайта"