Akvashow.info Влезте в нашия форум
Азбучен каталог     A,   B,   C,   D,   E,   F,   G,   H,   I,   J,   K,   L,   M,   N,   O,   P,   Q,   R,   S,   T,   U,   V,   W,   X ,  Y,   Z    + Добави профил

Микрогеофагус Рамирези Mikrogeophagus Ramirezi

Mikrogeophagus RamireziMikrogeophagus Ramirezi 1Mikrogeophagus Ramirezi Mikrogeophagus Ramirezi 2
Описание и условия на отглеждане:
Българско наименование: Микрогеофагус Рамирези
Симейство Цихлиди – Цихлиди джуждета
Местообитание:тропиците и субтропиците на Южна Америка,Венецуела, Колумбия.

Описание: Тялото е леко издължено, странично сплескано и високо. Имат удължена и вика гръбна перка, като първите 2-3 пъча са удължени, коремните перки също са удължени. Тялото е сребристо, със сини точки , които продължават до гръбната, опашната и аналната перки. Главата е жълта, с червено ивица пред окото. Имат черна точка между главата и гръбния плавник, като при женските индивиди тя е с отличаващи се сини точки около нея. Разликата между мъжката и женската е главно в това, че са по-дребни, а гръбната и аналната перки са значително по-малки. При достигане на полова зрялост женските оцветява кореметата си светло розово до тъмно червен цвят. При различните видове селекции има и такива със силно удължени плавници (воални), до златни (изцяло жълто-оранжеви) или сини Рамирези.

Приблизителен размер на аквариуми екземпляри: 6 до 7,5см
Големина на аквариум: в аквариум от 80-100 могат да се гледат между 2 и 3 войки , като е за предпочитане да е по-дълъг аквариума.
Температура за отглеждане : 22 до 28 градуса

Поведение.отглеждане и размножаване:
Младите мъжки често водят битки помежду си за територия. Много настоятелно защитават територията си предимно когато се размножават. Много атрактивни и грациозни риби. Обичат чиста вода и чести смени , която е мека и кисела – обща твърдост 0 – 10 °, pH 5,0 – 6,5 . Хвърлят хайвер предимно на плоски камъни или мъжкият прати дупка в грунда. Женската се грижи до излюпването на малките, след което се движат с някой от родителите докато поотрастът.
Видът е всеяден, като е за предпочитане два до три пъти седмично да се дава замразена храна за да се стимулират цветовете и инстинкта им за размножаване. За предпочитане е от малки също да се захранват с храни които подсилват цветовете. За жалост рибите в аквариумни условия не живеят повече от 1,5 до 2г.


Аквариуми "Лице на сайта"