Akvashow.info Влезте в нашия форум
Азбучен каталог     A,   B,   C,   D,   E,   F,   G,   H,   I,   J,   K,   L,   M,   N,   O,   P,   Q,   R,   S,   T,   U,   V,   W,   X ,  Y,   Z    + Добави профил

Осветление

Светлината е един от най-жизнено важните елементи, без които аквариумът не може да съществува. Осветителния уред на един аквариум трябва да е съобразен с някои специфични изисквания, които са частично различни от тези, които може да се считат за валидни или достатъчни за човешкото око. Трябва да бъдат взети под внимание няколко фактора: продължителност на осветлението, цвят на светлината и количество и интензитет на светлината.

Осветлението в нормален аквариум трябва да продължава около 10-12 часа. Цветът на светлината се различава широко в зависимост от типа на използваната светлина. За да се осигури перфектно осветление на аквариума едно от следните три решения трябва да бъде съобразено: посредством смесена светлина. Това се получава посредством фитостимулантни и лапми с топла светлина. Осветяването със специални лапми със слънчева светлина, те излъчват целия спектър на слънцето. В наши дни се използват два основни типа лапми за аквариумите. Традиционната Т8 технология с Ф26мм. и Т5 само със Ф16мм. Светлината на лампата трябва да бъде възможно най-близка до тази на дневната. Ако има две, бялата се поставя от предната част на аквариума, а червена в задната част. В случай, че аквариума се осветява с 3 или повече флуоресцентни лампи, то добра идея лапмата отделяща синя светлина да се посатви като последна. По този начин ще се постигне идеалната светлина в аквариума и цветовете на нашите риби ще бъдат естествени и правилно осветлени.

Осветително тяло за вграждане за метал-халогенна лампа.
Kanlux_Pasat_150_70_C_M

Осветително тяло за 1 лампа от тип T8.
RS_Electrical_RS-500H_RS-600H_RS-800H

Луминисцентно осветително тяло за лампа T5
Kanlux_Mera_TL


Аквариуми "Лице на сайта"