Akvashow.info Влезте в нашия форум
Азбучен каталог     A,   B,   C,   D,   E,   F,   G,   H,   I,   J,   K,   L,   M,   N,   O,   P,   Q,   R,   S,   T,   U,   V,   W,   X ,  Y,   Z    + Добави профил

Пангасиус Pangasius hypophthalmus

Пангасиус Pangasius hypophthalmus

 

Описание:
Този вид риби имат много крайно поведение. Хранят се много спокойно и под режим, чакат сутрин да им се пусни храна и ако пък се пропусне, почват да плуват по повърхността и бутат стълата с муцуни. В същото време са миролюбиви и не закачат останали риби в аквариума. Ядат почти всичко от дребна гранулирана храна, до едри гранули за цихлиди и KOI риби, също растителна, на клипсове и люспи.

Не им пречи 20 градуса, нито 30, живеят без значение каква е теппературата. Обаче много мърсят не обичат растителност и голямо движение на водата. Трябва и да се пазят, в аквариума не трябва да има остри скали, защото при шок се нарянват в тях и образуват дълбоки драскотини и рани.

Обратното им поведение е почти плашещо, при най малък остър звук изпадат в паника и в аквариума става въртоп. Почват да се се бият в стените, в капаците, откачат нагреватели и филтри и след 2-3 минути отихват! Почти винаги имат разсцепени муцуни и наранени перки. Понякога плуват доста бавно и махат с перки, друг път плуват нервно и се забиват в грунта. Имат способността, когато са малки да се показват, като умрели! Обръщат се по корем и стоят така по половин час. Едва, когато се побутнат с ръка се обръщат и започват да плуват. Предполагам, че шума от перката на филтъра ги стресира.

В друг аквариум се опитвам да отгледам малки екземпляри от 5-6 см за 1 год. достигнаха до размери 15 см. От 7 бройки умряха 4, умират без видим признак за заболяване или друга причина. Има едно твърдение, че растат според размера на аквариума, но още не мога да го видя това. Красиви риби, които привличат окото, когато са големи, но трябва да им се осигурят подходящи условия. В комбинация в общ аквариум, въобще не е за тях тази среда. обичат по-оголените аквариуми..

Характеристики:
Произход: Меконг в Югоизточна Азия
Вода: киселинност рН pH  6.5 – 7.5; твърдост на водата 2° to 20° dH,
Температура: 22°C – 26°C
Осветление: всякакво
Декорация: без делви и други едри декорации, има риск от бутане и счупване на стъклата
Хранене: растителна храна, сушена храна
Скорост на растеж: бавно до средно, расте според обема на аквариума
Аквариум: над 300 литра


Аквариуми "Лице на сайта"