Akvashow.info Влезте в нашия форум
Азбучен каталог     A,   B,   C,   D,   E,   F,   G,   H,   I,   J,   K,   L,   M,   N,   O,   P,   Q,   R,   S,   T,   U,   V,   W,   X ,  Y,   Z    + Добави профил

Почистване на аквариума

Ексрементите от рибите, гниещите растения, както и възможни останки от храна и други са основните причинители на нечистотията. Теполепват по дъното, като тиня. Водата ще се зацапва независимо от това дали е видимо за нас или не. Тази мръсотия няма да може да бъде изчистена напълно дори и от филтри с най-високо качество. За това е необходимо периодичното почистване на аквариума, комбинирано с частична подмяна на водата така. най-лесния начин е да използваме сифон за почистване.

4

Сифониране

Дълбоко сифониране на дъното.

С негова помощ премахваме тинята и останалите нечистотии от дъното на аквариума, веднъж седмично премахвайки в същото време малко от водата. Тази вода подменяме с чиста. Най-добре е тя да престои ден в който да се третира с необходимите препарати. Количеството премахната вода трябва да бъде не повече от 10-15% от капацитета на аквариума ни. При 100л. аквариум около две кофи. По време на подмяната на водата се почсиства и вътрешния филтър, като махаме касетите с филтри и ги измиваме в кофата с мръсна вода. Никога не мийте касетите с течаща вода, защото прясната вода убива бактериите, отговарящи за биологичното равновесие в аквариума. Външните филтри е необходимо да се почистват много рядко веднъж на няколко месеца. Времето за почистване отнема само няколко минути. Редовното почистване на аквариума би предотвратило необходимостта от цялостна подмяна на водата дори за няколко години.

7

Почистване на стъклата

Почистване на стъклата от вътре.

Освен почистване на дъното, стените също трябва да се почистват с мека гъба от двете страни и полирани вън с хартия. За премахване водораслите от вътрешните стени е удобно да използваме магнитна чистачка. Веднъж на 2 месеца излишните растения или части от тях трябва да бъдат премахнати.

3

Пресаждане на растенията

Премахване на излишните растения и аранжиране с нови.


Аквариуми "Лице на сайта"