Akvashow.info Влезте в нашия форум
Азбучен каталог     A,   B,   C,   D,   E,   F,   G,   H,   I,   J,   K,   L,   M,   N,   O,   P,   Q,   R,   S,   T,   U,   V,   W,   X ,  Y,   Z    + Добави профил

Раци

Нерядко в аквариума се отглеждат раци и крабове, които се отнасят към клас ракообразни, тип членостоноги. Те се различават по своите размери, форма и строеж на тялото. Най-общо те се състоят от глава, гърди, корем, покрит с хитин, който понякога е пропит с минерални соли.
Придвижват се с помощта на крайници. Освен това, раците и скаридите могат бързо да се движат назад, правейки резки движения с членестата част на тялото си с ветрилообразен плавник. Отглеждат се във вода със средна твърдост. Хранят се с жива храна, но се нуждаят и от растително подхранване. Желателно е раците да се отглеждат отделно от големи и агресивни риби. Аквариумът за тях трябва да бъде оборудван с филтър и нагревател.
Пресноводните раци са по-взискателни към условията на живот. За тях трябва да се устроят аквариуми с относително ниско равнище на водата, укрития и задължителен излаз над водната повърхност. Водата трябва да се аерира. Раците са много чювствителни към различните видове реагенти. През зимата температурата на водата се намалява до 18 -20 градуса.


Аквариуми "Лице на сайта"